Izzadásgátló kezelések


    Az izzadás egy normális élettani folyamat, mely elsősorban a test hőszabályozási folyamatában vesz részt. Nehéz megmondani, hogy hol van a határ a normális és a fokozott izzadás között, határ nagyon szubjektív. De általánosságban az megállapítható, hogy, ha a szociális beilleszkedésben és a mindennapi életben zavart okoz, akkor foglalkozni kell a problémával. A kóros izzadás rontja a teljesítőképességet és fizikai problémákat is okozhat. A páciensek leggyakrabban a hónalj, tenyerek, talpak körülírt, fokozott izzadásától szenvednek.

 

    A túlzott izzadás kezelésének leghatékonyabb módszere a botox kezelés. A botox egy fehérjetermészetű anyag, a Botullinum Toxin A típusa, melyet egy baktérium termel. Gátolja az idegek és a verejtékmirigyek közötti ingerület átvitelt, melynek hatására a verejtékképződés mennyisége átmenetileg jelentősen csökken. A hatás átmeneti, mindennemű külső beavatkozás nélkül magától megszűnik.

A kezelés menete

 

    A kezelendő területet alaposan megtisztítjuk, érzéstelenítő krémet kenünk fel. A hatóanyagot igen vékony tűvel oszlatjuk szét a bőrben, közben jégspray-vel hűtést végzünk a fájdalom további csökkentésének érdekében. A hatás kb. 3-5 nap után kezd jelentkezni, és kb. 6-8 hónapig tart. A kezelést követően egy napig a szauna, szolárium, hónalji dezodorok használata és a testedzés kerülendő! Ritkán apró bevérzés keletkezhet, mely pár nap után magától felszívódik.